Membránová bunda KVAK

Odpovědět
Uživatelský avatar
stani
Administrátor fóra
Příspěvky: 90
Registrován: stř 08. črc 2020 16:15:03
Kontaktovat uživatele:

Membránová bunda KVAK

Příspěvek od stani »

Na internetu jsem zahlédl novinku - membránovou bundu KVAK z materiálu od české firmy Nanomembrane.

Zaujala mě nejen cena ale i udávané hodnoty - hlavně vynikající paropropustnost 40 000, a také možnost prakticky jakýchkoli úprav (i ty co nebyly v zaslaném ceníku úprav).

Musel jsem ale nějaký čas čekat, než měli k dispozici bundu v mé velikosti, kterou jsem si nechal zaslat na ozkoušení s tím, že pak bundu vrátím a napíši mé požadavky na novou bundu s úpravami.

Když vzorková bunda přišla, byl jsem překvapen nejen lehkostí, ale i materiálem - vnější lesklý, čtverečkovaný a šustivý materiál, vnitřní taktéž lesklý a šustivý. Také ji u Kvak interně říkají "šustka". Napsal jsem tedy emailem dotaz na Kvak, že už doma jinou bundu od Nanomembrane mám, materiál je ale úplně jiný, silnější, nešustivý, struktura je hladká, žádné čtverečky vidět nejsou.
Bylo mi odpovězeno, že: "Nanomabráne nabízí asi 7 000 druhů materiálů, ten náš je utkaný speciálně pro nás..."
Jinak se mi líbilo, že má už v základu větrání v podpaždí, vnitřní kapsy - "příhrádky", a dobrou délku.

OK, rozhodl jsem se tedy do bundy jít, s tím že mé požadavky na úpravy budou poněkud rozsáhlejší: dvoubarevná, trochu širší, sbalitelná kapuce do límce (zmenšená, pouze s dvoucestným stahováním), zkrátit rukávy (byly dost dlouhé), všude voděodolné zipy a vnější légy, hlavní léga na suché zipy, nahoře a dole zapínací cvoček, žádné vnitřní nášivky (mohou být přiloženy), a vlastní nápis na rukávu bundy.

Vše bylo odsouhlaseno, vzorkovou bundu jsem zaslat zpět a bylo mi sděleno, že nová bunda na zakázku by měla být hotová za 10 dní.
No, nakonec to byl měsíc. Bunda přišla, doplatil jsem úpravy, a zjistil, že nebyly zkráceny rukávy a byla našita vnitřní nášivka. Taktéž jsem úplně zapomněl dát do požadavků aby větrání v podpaždí začínalo nad spojnicí (nyní začíná pod) a také aby se zip otevíral směrem dolu (nyní je to naopak). Jinak úpravy byly udělány dobře, a vzhledově jsem s bundou spokojen.

Takto bunda vypadá, je vlastně už dost odlišná od té, co je prezentována v eshopu:
8.jpg
8.jpg (121.91 KiB) Zobrazeno 7988 x
5.jpg
5.jpg (129.21 KiB) Zobrazeno 7988 x
12.jpg
12.jpg (133.81 KiB) Zobrazeno 7988 x
13.jpg
13.jpg (127.1 KiB) Zobrazeno 7988 x

Praktický test: větruodolnost a voděodolnost (vč. DWR) je vcelku OK. Poté jsem udělal i zátěžový test: pod bundu pouze funkční tričko s krátkými rukávy, větrání v podpaždí otevřeno (zcela), "procházka" na cca 10 km svižnější chůzí, oblačno až zataženo (ale žádný déšť), větrno a cca 19°C.
Již po cca po 2 km jsem cítil pod bundou vlhko. Po absolvování celé trasy, bunda uvnitř vlhká až mokrá - hlavně v oblasti rukávů - kde bylo vlastně jen holé tělo - paže.

Tedy to hlavní proč jsem si bundu vlastně pořizoval - udávaná obrovská paropropustnost, se tedy nejen nekonala, ale je to v tomto směru úplný propadák. Když to srovnám s ostatními membránovými bundami které jsem měl nebo mám, toto je v této oblasti jednoznačně nejhorší výsledek.
A vlastně se mi ani moc nelíbí onen lesklý a šustivý materiál, ale to jsem zpočátku "překousl" s tím, že se mi bunda odmění právě udávanou paropropustností.

Nic na tom nemění vstřícnost fi. KVAK co se zakázkové výroby na míru týče (i když s některými nedodělky), ale prostě tato bunda nesplňuje to, co slibuje.

Štítky:

Odpovědět