doplněk Bludit - WordPress Importer

Odpovědět
Uživatelský avatar
stani
Administrátor fóra
Příspěvky: 90
Registrován: stř 08. črc 2020 16:15:03
Kontaktovat uživatele:

doplněk Bludit - WordPress Importer

Příspěvek od stani »

WordPress Importer - zajímavý doplněk od BlThemes.

Jak už název napovídá, doplněk je určen k importu (převodu) obsahu webu ve WordPress, do Bludit.

Poznámka: před nainstalováním a ozkoušením WordPress Importer, jsem byl trochu (více) skeptický, neb mám nějaké zkušenosti s podobnými "převodníky" webových stránek na jinou platformu. Buď totálně selhaly a převedený obsah byl zcela nepoužitelný (totální změť), a musely se jednotlivé stránky ručně nakopírovat a doupravit, anebo naimportovaný obsah potřeboval více či méně ruční korekce. Žádný, ani vč. těch placených, nebyl stoprocentní. Ani WordPress Importer vytvořený jediným člověkem, bohužel není stoprocentní. Ačkoli se může na první pohled zdát, že funguje dobře, přeci jen nějaké chyby má: stránky a příspěvky naimportuje vcelku v pořádku, tak jak byly vytvořeny, s minimální nutností ručních korekcí. Ovšem dle mých zkušeností, nevím proč, nenaimportuje některé stránky, hlavně tu úvodní. Je potřeba si tedy dobře spočítat, kolik stránek na webu je a kolik jich doopravdy WordPress Importer naimportoval. A ačkoli naimportuje stránky vč. obrázků, a pokud je ve WordPress na stránce náhledový obrázek a z něho vede odkaz na obrázek v plné velikosti, tak ten obrázek v plné velikosti WordPress Importer sice naimportuje, ale odkazy (někdy) nechá ty staré. Také jako většina podobných převodníků neumí importovat komentáře.

Zásadní nutný předpoklad pro úspěšný převod obsahu webu ve WordPress do Bludit, je nutnost mít ve WordPressu povolenou a aktivovanou funkci REST API. Tato funkce je ve výchozím nastavení povolena ve všech WordPress od verze 4.7. Pokud máme starší verzi, je potřeba vyhledat nějaký doplněk, který tuto funkci ve WordPress aktivuje. Jinak pokud náhodou tato funkce není aktivní, WordPress Importer to pozná, a při pokusu o import o tomto informuje.

Instalace:
  • zde je ke stažení mnou počeštěný WordPress Importer
  • v PC rozbalíme *zip
  • následně složku blt-wp-importer nahrajeme přes FTP do adresáře Bludit: /bl-plugins/
  • poté v administraci Bludit jdeme do Nastavení - Doplňky - a tam aktivujeme doplněk WordPress Importer


V jeho nastavení ani nic měnit nemusíme:
wpi1.jpg
wpi1.jpg (47.64 KiB) Zobrazeno 6998 x


A takto vypadá samotný import (ukázka):
wpi2.jpg
wpi2.jpg (41.02 KiB) Zobrazeno 7014 x

Před importem si lze v Náhledu zkontrolovat jednotlivé stránky, poté provést import buď stránku po stránce, anebo vše najednou - Importovat vše.
Jinak zde je instruktážní video.


Doplněk WordPress Importer se dobře hodí k jinému doplňku - Domain Migrator, kdy si nejprve naimportujeme web z WordPress na nějaký zkušební (hosting) v Bludit (popř. můžeme u stávajícího hostingu s WordPress, vytvořit podsložku s novou instalací Bludit), a až teprve budeme mít web v Bludit hotový, smažeme na původním hostingu ten web ve WordPress, a převedeme tam pomocí Domain Migrator, ten importovaný a hotový v Bludit.


< < < zpět na úvodní stránku Bludit


.
Přílohy
blt-wp-importer.zip
(53.13 KiB) Staženo 517 x

Štítky:
Odpovědět