Já jsem si na přepínání klávesnic sehnal Keyboard Switcher 2.2.apk protože mi taky špatně fungovalo přepínání klávesnic. Mám v ní zapnutý všechny 4 klávesnice a v "Change the default keyboard" mám vybranou "Stará klávesnice T9.
https://apkpure.com/keyboard-switcher/c ... d.switcher
Jj, umí český znaky na tlačítkový klávesnici a obsahuje slovník českých slov pro T9 (tlačítkově T9 jsem zkoušel slova jako "Řek, řikal, přesto, žlutá" a umí je). Tlačítko "0" klasicky vytvoří mezeru.
Já jsem si to původně stáhnul s tím, že je to displayová klávesnice vzhledu Nokia přes kterou bych moh na malým displayi Qinu zadávat texty s českou diakritikou, ale náhodou jsem stisknul tlačítko a zobrazil se znak. Až na ty 2 případy (enter a mazání znaků) funguje stejně jako tlačítkový Nokie. Už jsem přišel na to jak se klávesnice skryje a dojem je pak fakt jako na tlačítkových Nokiích - klepne se na prázdný místo na displayi. 2 verze klávesnice se přepínaj potažením ze spodu displaye - v tý 2.(QWERTY) mi tlačítka nefungujou, ale v tý 1. (verze tlačítková Nokia) fungujou.
Zdálo se, že v některejch aplikacích enter funguje delším podržením středovýho tlačítka, ale ještě to budu muset prozkoumat.