Fleece mikina - Polartec Wind Pro

Odpovědět
Uživatelský avatar
stani
Administrátor fóra
Příspěvky: 90
Registrován: stř 08. črc 2020 16:15:03
Kontaktovat uživatele:

Fleece mikina - Polartec Wind Pro

Příspěvek od stani »

V diskuzi jsem narazil na tip, tak jsem si tuto bundu objednal.
Bohužel byla pouze v červené barvě, protože se jedná o doprodej (originálního materiálu).

Jakmile přišla, nechal jsem si udělat mé oblíbené úpravy: náprsní kapsa, větrací zipy v podpaždí a vnitřní dolní kapsy:
2.jpg
2.jpg (75.23 KiB) Zobrazeno 7052 x
7.jpg
7.jpg (101.51 KiB) Zobrazeno 7052 x
5.jpg
5.jpg (142.71 KiB) Zobrazeno 7052 x

Poznatky z praxe, srovnání.

Bunda není ani těsná, jako Northfinder Polartec Micro, ani volnější jako Jurek Polartec Thermal Pro. Zkrátka je něco mezi, dalo by se říci "regular fit". Mohla by být klidně o 2,3 cm delší, ale je to OK. Při zapnutí u krku, je přiléhavější, ale neškrtí. Stahování dole (vzhledem ke střihu) je částečně využitelné. Zipy mají "hrubší" větší zuby. Kapsy by mohly být o trochu níže a o něco dopředu.

Poznatky z praxe: bunda je o trošku měně hřejivější, než Polartec Thermal Pro i když má vyšší gramáž (380g/m2), a také o trochu méně prodyšnější, ale ne jako Polartec Micro. Popravdě jsem čekal prodyšnost horší, ale není to až tak špatné.

To nejdůležitější - větruodolnost: ano, opravdu funguje, ale ne zcela dokonale. Podstatnou část větru nepropustí, ovšem v silném, mrazivém a neutuchajícím větru to asi nebude ono (odhaduji). Vyzkoušel jsem ji při cca 4 km "procházce" při cca +5 °C, a chladném větru.
Funkční WDR.

Pokud by někdo sháněl mikinu jako primárně svrchní vrstvu, tak Polartec Wind Pro je určitě výborná volba, nepochybně lepší než Polartec Thermal Pro - která sice dobře hřeje, je o něco prodyšnější, ale snáze ji profoukne.

Štítky:
Odpovědět