Qin F21 Pro

Uživatelský avatar
stani
Administrátor fóra
Příspěvky: 90
Registrován: stř 08. črc 2020 16:15:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Qin F21 Pro

Příspěvek od stani »

Ledoborec píše: pát 21. dub 2023 15:53:40 Tohle umí českou T9 na tlačítkový klávesnici https://apkfab.com/old-t9-keyboard/com. ... 9.keyboard
Hmm, nějak to nefunguje...
Nejlepší by byla ta Kika12.

Štítky:
Ledoborec

Re: Qin F21 Pro

Příspěvek od Ledoborec »

Ale ta KIKA pokud si pamatuju neumí český znaky (diakritiku). Tohle český háčky a čárky umí a umí český slova v T9. Ideální to sice není protože mazání znaků a ENTER probíhá jenom na displayi (alepoň se mi zatím nepodařilo zjistil jestli se dá namapovat na tlačítka středový a zpět), posuv v textu směrovejma klávesama funguje. Dá se i skrýt pokud by člověk nechtěl mít zabranou část displaye klávesnicí. Pak se ale člověk nedostane k ENTERu a mazání znaku. Ale na tyhle 2 akce se dá klávesnice zobrazit a pak zase skrýt.
A nevím s čím to vyžaduje na začátku souhlas, je to na tomhle displayi tak malý, že se to nedá přečíst. Zkontroluju přes ADB Debloater jaký to má práva a případně je zakážu.

Co nefunguje?

Jinak infraport funguje. Vyzkoušeno s Panasonicem.
Uživatelský avatar
stani
Administrátor fóra
Příspěvky: 90
Registrován: stř 08. črc 2020 16:15:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Qin F21 Pro

Příspěvek od stani »

Kika 12 je ideální pro ty, kdož psali (a stále píšou) jako na starých Nokiích. Jasně, že je to bez diakritiky.

Ta Old T9 Keyboard umí T9 česky pomocí tlačítek? Nějak se mi to nepodařilo.
A také i pokud je zapnutá Old T9 Keyboard nejde vypnout Duoqin Ime, respektive jedna z těch předinstalovaných (Duoqin Ime nebo Klávesnice Android (AOSP)) musí být zapnutá. Nelze docílit aby byla zapnutá pouze Old T9 Keyboard.
Ledoborec

Re: Qin F21 Pro

Příspěvek od Ledoborec »

Já jsem si na přepínání klávesnic sehnal Keyboard Switcher 2.2.apk protože mi taky špatně fungovalo přepínání klávesnic. Mám v ní zapnutý všechny 4 klávesnice a v "Change the default keyboard" mám vybranou "Stará klávesnice T9.
https://apkpure.com/keyboard-switcher/c ... d.switcher
Jj, umí český znaky na tlačítkový klávesnici a obsahuje slovník českých slov pro T9 (tlačítkově T9 jsem zkoušel slova jako "Řek, řikal, přesto, žlutá" a umí je). Tlačítko "0" klasicky vytvoří mezeru.
Já jsem si to původně stáhnul s tím, že je to displayová klávesnice vzhledu Nokia přes kterou bych moh na malým displayi Qinu zadávat texty s českou diakritikou, ale náhodou jsem stisknul tlačítko a zobrazil se znak. Až na ty 2 případy (enter a mazání znaků) funguje stejně jako tlačítkový Nokie. Už jsem přišel na to jak se klávesnice skryje a dojem je pak fakt jako na tlačítkových Nokiích - klepne se na prázdný místo na displayi. 2 verze klávesnice se přepínaj potažením ze spodu displaye - v tý 2.(QWERTY) mi tlačítka nefungujou, ale v tý 1. (verze tlačítková Nokia) fungujou.
Zdálo se, že v některejch aplikacích enter funguje delším podržením středovýho tlačítka, ale ještě to budu muset prozkoumat.
Prcek

Re: Qin F21 Pro

Příspěvek od Prcek »

Zkoušeli jste vyměnit ten výchozí launcher (Quickstep) za nějaký jiný? Na můj vkus nejde vůbec přizpůsobit (nemá widgety apod.) a když si chci pojmenovat složku seskupených aplikací, tak je tam limit asi 7 znaků, což je strašně málo. Zkoušel jsem Nova Launcher (https://play.google.com/store/apps/deta ... w.launcher), ale přestaly mi fungovat tlačítka rychlé volby namapovaná pomocí Quick Settings.

Máte někdo zkušenosti s alternativním launcherem aplikací? Fungují vám tlačítka rychlé volby?
Odpovědět