TV LG OLED C9 - mini recenze

Odpovědět
Uživatelský avatar
stani
Administrátor fóra
Příspěvky: 90
Registrován: stř 08. črc 2020 16:15:03
Kontaktovat uživatele:

TV LG OLED C9 - mini recenze

Příspěvek od stani »

Page translated into English


LG.jpg
LG.jpg (26.04 KiB) Zobrazeno 7729 x

Na úvod bych rád uvedl, že toto je uživatelská, laická mini recenze, určená taktéž pro běžné uživatele.
Zatímco v "oficiálních" recenzích se toho moc o nedostatcích nedočtete, já se právě na ně zaměřuji, protože tyto pak mohou být v praxi pro uživatele nepříjemným překvapením. To, že někomu tyto nedostatky nemusí případně vadit, neznamená, že neexistují.
Taktéž "oficiální" recenze jsou si velmi podobné, až na výjimky se vůbec nevěnují TV vysílání, testují jen přes HDMI referenční obraz, zjištěné nedostatky nezmiňují nebo zamlčují, detailnějšímu testování různých nastavení se příliš nevěnují, anebo jsou to vysoce profesionální recenze prováděné v laboratorních podmínkách, zaměřené především na měření standardů, a praktické využití pro provoz TV ve vašem obýváku moc nemají.
Kriticky (ať již negativně či pozitivně) hodnotím to, co zjistím, a jak to doopravdy je.


Toto je má mini recenze nově zakoupené TV LG OLED55C9, a zároveň srovnání s mou dosavadní - LCD Samsung UE55H6470, kterou jsem doposud používal 4,5 roku, a která byla ve své době nejprodávanější 55' LCD, stejně jako je to nyní 55' C9, a tenkrát jen cca o 4t. Kč levnější, než je současná cena C9.
Původně jsem zamýšlel opět Samsung - QLED, ale některá negativní hodnocení (např.: 7. ledna 2020 a 11.10.2019) , mě přimělo jít do LG, kde jsem nějaké výraznější negativní hodnocení nezaznamenal, i když se pro mě jedná o novou technologii.

Vzhled a manipulace: zatímco se Samsung může manipulovat v pohodě jeden člověk, u LG je to horší, kvůli velice tenké obrazovce a celkovému provedení. Dále, konektory vzadu jsou u LG na pravé straně, kdežto u Samsung na levé (při pohledu zezadu).
Složení podstavce: přiložený manuál moc nepomůže, lepší je použít toto video.
Opět, vložení TV do smontovaného podstavce není záležitost pro jednoho člověka, ale s největší opatrností a jistým rizikem se to dá.
Samsung má otočnou nohu, LG bohužel ne. Protože natáčení využívám, zakoupil jsem si tento otočný podstavec, který s touto TV funguje výborně.

Prvotní nastavení: je tam průvodce, takže vše probíhá hladce, po nastavení připojení k internetu se kupodivu neaktualizovala samotná TV, ale "magic" ovladač.

"Magic" ovladač: tak to je kapitola sama o sobě. Co jsem se dočetl, jsou uživatelé rozděleni na dva tábory: ti co jsou z něj nadšeni a ti co jsou z něj nepříjemně překvapeni. Patřím k té druhé skupině. Ano, je to ona růžová myš často běhající po obrazovce, pro mě naprosto rušivý prvek. Dále pak chybějící tlačítko "Oblíbené" - tady nedovedla racionálně odpovědět ani podpora LG, proč chybí, ale i jak se k Oblíbeným vůbec dostat - v menu jde sice nastavit Oblíbené, ale zároveň tam zcela (!) chybí jak se k nim dostat a jak je volit (toto lze řešit jiným způsobem, viz dále). Dále chybí tl. Exit, TXT.
Takže pro mě bylo řešení dokoupit náhradní DO.
To náhradní DO, je sice poněkud "přerostlé" (do délky), ale má navíc přímá tlačítka: Oblíbené (i když tato funkce funguje pouze v daném vysílání), TXT, Exit, Uživatelská příručka, Poměr stran, Programy, 2x Zpět na předchozí program, Titulky, Zvukový popis, Simplink, Nastavení sítě pro hlasové vyhledávání, INFO (údaje o kanálu, časová osa pořadu, EPG popis pořadu).

Menu, informační nabídka: na netu se pochvalně píše jak je webOS rychlý. Ano, je, ale nezdá se mi, že by systém v Samsung byl nějak výrazně pomalejší. Ale tady vítězí systém Samsung: menu, nastavení, všechno je přehlednější, prostě lepší. Také jsem zvyklý na to, že při přepínání programů se objeví nejen název vysílaného pořadu (což je u LG také), ale i lišta s časovým průběhem pořadu, nebo pokud u daného programu 2x za sebou zmáčknu tlačítko OK, objeví se mi ihned EPG popis (obsah) daného pořadu. U LG to lze také (skrze levou šipku), ale je to takové krkolomné, nepřehledné. Jinak přes TV PROGRAM (EPG) lze zvolit nejen nahrávání pořadu, ale i jen upozornění na něj. Přes funkci KANÁLY lze vidět aktuálně vysílané pořady vč. časové osy, a možnost jejich okamžitého nahrávání.

Naladění programů: tak tady nastane menší zádrhel. Pokud máte např. satelit a DVB-T(2), nebo kabelovku (můj případ) a DVB-T(2) a necháte naladit vše najednou, pak je editace exportu kanálů v programu ChanSort nemožná. Zatímco u Samsung je export (v mém případě) rozdělen na "Digital Air" a "Digital Cable" s tím, že rozhlasové stanice jsou zastoupeny v obou složkách, u LG je to jinak: jsou tam také dvě složky - "DTV" a "Radio". V obou složkách jsou dohromady(!) programy z obou zdrojů, takže je nemožné si je seřadit. V menu samotné TV lze sice řadit programy ručně (což je dost zdlouhavé a pracné), ale nelze je vymazat(!). Ano, opravdu chybí možnost vymazání určitých programů, ale i všeobecně všech.
Pro mé potřeby jsem to musel udělat jinak: v TV zvolit Kopírovat kanály na flešku, přenést do PC, pomocí ChanSort vymazat vše, uložit na flešku, přenést do TV, a pak znovu naladit programy - ovšem pouze ty z kabelovky (kde jich je samozřejmě více). Opět export na flešku, úprava v ChanSort, import do TV. Až poté znovu naladit DVB-T2, s tím, že programy z DVB-T2 nelze (samostatně) upravit v ChanSort, protože TV opět udělá export kde je vše smíchané dohromady, tudíž programy DVB-T lze editovat pouze v TV.
"Oblíbené": jak už jsem psal výše, v menu TV sice můžete navolit určité programy do Oblíbených, ale nemůžete je nijak vyvolat. Dá se to ale udělat jinak. Např. u mě, v kabelovce jsou ČT programy v 1080i (a ČT 3 pouze v SD), kdežto v DVB-T2 jsou všechny v 1080p. Tudíž upřednostňuji ČT z DVB-T2 a chci je mít v "Oblíbených". V menu TV Kanály - Nastavení a ladění programů - Režim programu, přepnout na Anténa, poté na DO zmáčknout a podržet tlačítko QUICK ACCES (je to tlačítko "0") - objeví se tabulka UPRAVIT RYCHLÝ PŘÍSTUP. Tam jsem si (přes Live TV) postupně přidal všech 6 programů ČT. Poté jsem šel opět do menu TV, a zvolil Kabel. Poté opět QUICK ACCES, a na sedmou pozici jsem přidal ten samý program co mám na č. 7 v kabelovce. Takže nyní když jsem v kabelových programech a chci zvolit ty "oblíbené" ČT z DVB-T2, dlouze zmáčknu jedno z tlačítek 1 až 6. Pokud se chci vrátit zpět do kabelových programů, dlouze zmáčknu tlačítko č. 7. Toto samozřejmě funguje i na dokoupeném náhradním DO.

Nastavení zvuku: Nesnáším dunivý zvuk, takže pro mě přichází v úvahu pouze Jasný hlas III nebo Sport. Zkoušel jsem i Standardní, kde se dá i nastavit ekvalizér, ale to se mě nějak nelíbilo, a proto jsem zvolil Jasný hlas III. Přesto se mi zdá, že Samsung má (u TV vysílání) o něco lepší zvuk.

Další nastavení: po určité době TV začne během sledování TV programů nabízet vyjíždějící lištu s nabídkou "Tento obsah by se vám mohl líbit". Vypnout to lze zde: Všechna nastavení - Obecné - Služba AI - Doporučení AI - vypnout.

Nastavení obrazu: tak to je nejstěžejnější kapitola. Když jsem tenkrát poprvé zapnul Samsung, nebyla to taková "hrůza" jako u LG. Strašné omalovánky, emailové tváře, nepěkný obraz (TV vysílání). Na netu jsou nějaké návody (jako např. tady, nebo tady to).
Napoprvé jsem nedosáhl takového obrazu jako u mnou vypiplaně vyladěného Samsungu (jasně, o černé a pozorovacích úhlech se nyní nebavíme).
Je to dané i tím, že obraz LCD a OLED je prostě jiný. Taktéž OLED více "svítí" (a ano, opravdu svítí), až je to zpočátku trochu nepříjemné, a není na vině vysoký jas, nýbrž nastavení SVĚTLO OLED.

Jsou zde možnosti základního nastavení (Živý), pokročilejšího (Standardní, Eco, Sport, HDR efekt) a složitějšího (Kino, Hra, technicolor Odborník, a oba Expert).
OK, přesto se mě podařilo poté dát vcelku dobré nastavení, vycházel jsem z profesionálních kalibrací zde a zde, každý si to může porovnat.
Pokud má někdo k této TV lepší nastavení, budu rád. Ať ho napíše dole v diskuzi, nebo na něj pošle odkaz.

Nastavení pro TV vysílání:

Nastavení režimu obrazu: Expert (světlá místnost)
Nastavení poměru stran: originální, Pouze skenování: zapnuto
Úspora energie: vypnuto Akualizace 12.7.2020: Auto (předtím nastavit na: 40)

Obraz AI: vypnuto (Algoritmus "hlubokého učení" funguje jen, pokud je TV připojena k internetu)
SVĚTLO OLED: 57 - při plném denním světle, za šera 30, za úplné tmy 15 Akualizace 12.7.2020: při zapnuté Úspora energie - Auto, nelze regulovat
Kontrast: 83
Jas: 52 nebo 53, já mám 53
Ostrost: 10-13, já mám nyní 12
Barva: 48-50, já mám nyní 48
Odstín: 0

Ovládací prvky pro odborníky
Dynamický kontrast: vypnuto
Super rozlišení: vypnuto
Barevný rozsah: auto
Korekce gamma: 1.9 nebo 2.2 (nejlepší by bylo 2.0, které nepochopitelně zcela chybí), já mám nyní 1.9

Vyvážení bílé (upozornění: toto nastavení je velmi individuální, záleží na konkrétním přístroji a světelných podmínkách)
Teplota barvy: Teplé 2 nebo Teplé 1 - tady si to musí každý rozhodnout sám
Metoda: 2 body
Bod vysoká: Č: 5, Z: 0, M:0
Bod nízké : Č: 0, Z: 0, M:1
Použít pro všechny vstupy

Systém správy barev: vše 0
Použít pro všechny vstupy

Maximální jas: vypnuto

Možnosti obrazu
Redukce šumu: vypnuto
Redukce šumu MPEG: vypnuto
Jemná gradace: vypnuto
Úroveň černé: auto
Real Cinema: zapnuto
Optimalizace jasu podle rychlosti pohybu: vypnuto
TruMotion: vypnuto

Opět srovnání se Samsung: ten v černé a pozorovacích úhlech samozřejmě nemůže ani pomyslet na nějaké srovnání s LG, ale zase má o něco přirozenější obraz, zvláště u pleťových barev.
Ale už je obraz u LG u TV vysílání velmi dobrý, ale vadí nedostatečné nastavení Gamma: u hodnoty 2.2 je obraz sice přirozenější ale tmavé scény už jsou moc tmavé, u hodnoty 1.9 jsou zase lépe vidět tmavší scény. Ideální by byla asi hodnota 2.0, která nepochopitelně chybí (viz dále Resumé).
Nastavení poměru stran: originální, Pouze skenování: vypnuto nebo zapnuto - pokud je zapnuto, zdají se mě loga stanic poněkud níže než u Samsungu. V nápovědě je taktéž uvedeno, "Pokud nejsou okraje obrazovky čisté, tuto funkci vypněte. " - což se mi u pár stanic stalo, ale mám to zapnuto, protože tak by to mělo být.

skenovani.jpg
skenovani.jpg (39.9 KiB) Zobrazeno 7663 x
--------------------
Nastavení HDMI/HDR:

Nastavení režimu obrazu: Kino (Uživatelské)
Nastavení poměru stran: originální, Pouze skenování: auto
Úspora energie: vypnuto

Obraz AI: vypnuto (Algoritmus "hlubokého učení" funguje jen, pokud je TV připojena k internetu)
SVĚTLO OLED: 90
Kontrast: 90
Jas: 52 nebo 54, já mám 54
Ostrost: 10-13, já mám nyní 12
Barva: 48-50, já mám nyní 48
Odstín: 0

Ovládací prvky pro odborníky
Dynamický kontrast: vypnuto
(pouze když se aktivuje HDR) - Mapování dynamických tonů: zapnuto
Super rozlišení: vypnuto
Barevný rozsah: auto
Korekce gamma: 1.9 - při aktivovaném HDR nelze měnit! (nejlepší by bylo 2.0, které nepochopitelně zcela chybí)

Vyvážení bílé (upozornění: toto nastavení je velmi individuální, záleží na konkrétním přístroji a světelných podmínkách)
Teplota barvy: Teplé 1 nebo Teplé 2 - tady si to musí každý rozhodnout sám
Metoda: 2 body
Bod vysoká: Č: 0, Z: 0, M:0
Bod nízké: Č: 0, Z: 0, M:0

Systém správy barev
: vše 0

Maximální jas: vysoký

Možnosti obrazu
Redukce šumu: vypnuto
Redukce šumu MPEG: vypnuto
Jemná gradace: vypnuto
Úroveň černé: nízká nebo vysoká? Tak to je velké dilema: pokud je nízká, je lepší obraz, ale v tmavých oblastech nejsou vidět detaily, je tam už moc "tma", splývá to. Když je vysoká, tak je horší obraz, ale zase jsou dobře vidět detaily v tmavých oblastech. V tmavých scénách (obzvláště u HDR) jednoznačně vysoká. Naopak ve velmi světlých (prosvětlených) scénách naopak nízká. Bohužel jsou tady jen tyto dvě možnosti, žádné auto. Přehrávání přes USB: musí se vždy použít Nízké
Real Cinema: zapnuto
Optimalizace jasu podle rychlosti pohybu: vypnuto
TruMotion: vypnuto nebo Uživatelské (De-Judder: 0, De-Blur: 10), já mám nyní vypnuto
OLED Motion: vypnuto

Poznámka k tomuto nastavení: tady je naopak zvuk z TV reproduktorů velmi dobrý, vč. DD, Dolby TrueHD, DTS, DTS HD Master. Taktéž obraz je velmi dobrý, vč. pleťových barev, (lepší jak u Samsung).

Všeobecně ke všem obrazovým nastavením:

- jakékoli zapnutí světelného senzoru (Úspora energie), obraz výrazně zhoršuje, zde Samsung vítězí na celé čáře (prostě jsem si zvykl na to jak Samsung velmi dobře pomocí Světelného senzoru reguloval, během dne až po večer a noc). V tomto obě TV pracují zřejmě na odlišném principu. Je to poněkud nemilé, ale bohužel pomůže pouze ruční nastavování SVĚTLO OLED přes den a večer.

- SVĚTLO OLED: toto nastavení nemá žádný vliv na ostatní nastavení.

- na OLED TV, pokud je jas nad hodnotu 52, není pak černá dokonalá. Ovšem např. u hodnoty 53 je rozdíl nepostřehnutelný. Těžko postřehnutelné to bude i u hodnot 54, 55, obzvláště pak, byli jste předtím zvyklí na LCD.

Resumé k obrazovému nastavení:
Panel jako takový je výborné zobrazovadlo, a dle výše uvedeného nastavení jsem dosáhl poměrně slušný obraz, nicméně má na víc, jen kdyby byla možnost lepšího nastavení. Údajně jistou možnost lepšího obrazového nastavení skýtá profesionální kalibrace.
  • Tou první věcí je nastavení gamma: chybí 2.0. Díval jsem se do poznámek k mému starému Samsungu, a tam jsem měl všude nastaveno gamma na 2.0, protože to je ideální hodnota. Tady je možnost 1.9 pak až 2.2 a 2.4. Někdo si může říci, že ta desetina přeci nemůže hrát až takovou roli, ale hraje, velkou. Jak by to mělo vypadat je zde (srovnání LG C9 vs Panasonic GZ950):
gamma-LG.jpg
gamma-LG.jpg (27.51 KiB) Zobrazeno 7663 x
gamma-Panasonic.jpg
gamma-Panasonic.jpg (12.94 KiB) Zobrazeno 7663 x
  • Druhou věcí je Úroveň černé: tady je buď nemožnost regulace - auto (u TV vysílání), nebo nízká/vysoká u HDMI/USB. Opět, ideální by byla možnost regulace u všech zdrojů a to mezi nízká a vysoká, odhaduji tak 60% vysoké.

  • Třetí věcí je Úspora energie (Světelné čidlo): ideální by bylo, kdyby regulovalo pouze SVĚTLO OLED, a to ještě s možností uživatelského nastavení hodnoty (např. od 15 do 50) a navíc s možností tuto regulaci omezit pouze na TV vysílání, u obrazu z externích zdrojů (HDMI, USB) vypnout Úsporu energie a nastavit si u SVĚTLO OLED vlastní hodnotu. Aktualizace 12.7.2020: zdá se, že s novým FW (04.80.03): u nastavení Úspora energie - Auto už toto nastavení nedegraduje obraz, ale pouze ovládá SVĚTLO OLED, i když nápověda sděluje, že upravuje jas (ale v nastavení Obrazového režimu vidíte, že uzamknuto je SVĚTLO OLED, jas jde normálně regulovat).


O UHD/HDR je samostatná kapitola níže.
Kapitola o servisním menu je níže.

Závěrem: TV má některé nedostatky (které někomu mohou někomu vadit více, někomu méně), ale ve své cenové kategorii patří co se obrazu týče momentálně mezi to nejlepší , a mohu ji doporučit.

Uživatelský avatar
stani
Administrátor fóra
Příspěvky: 90
Registrován: stř 08. črc 2020 16:15:03
Kontaktovat uživatele:

HDR - LG C9

Příspěvek od stani »

Page translated into English


UHD/HDR - příliš tmavý obraz.

Stěžuje si na to poměrně dost uživatelů.
Já samozřejmě nejsem žádný expert na zpracování HDR obrazu, ba právě naopak, nevím o tom skoro nic.
Řídím se ale praxí, to co vidím, co můžu sám ozkoušet, nastavit.

Obraz HDR na LG C9 je tmavý. Ne, že se mě osobně jeví tmavý, on opravdu je. A nejsem sám a není to jen záležitost LG.

Viz ukázka z filmu Tenkrát v Hollywoodu, LG C9, nastavení TV jak popsáno u HDMI, horní obrázek je UHD HDR, dolní HD (pozn.: ve skutečnosti to vypadá ještě hůře, než tady na těchto fotografiích).

HDR.jpg
HDR.jpg (63.59 KiB) Zobrazeno 7659 x

Pozn.: HDR se zapíná nejen přes HDMI, ale i přes USB.

Pokusím se vyslovit mou laickou domněnku, hypotézu (mohu se samozřejmě mýlit): za vším hledej... ne ženu... ale gammu! :mrgreen:

Jak popisuji v mém nastavení, čím vyšší hodnota gammy, tím je obraz přirozenější, ale zároveň (až nepřirozeně) tmavší, naopak čím je hodnota gammy nižší, tím je obraz horší, ale (přirozeně) světlejší.
Každý si to (nastavení Gamma) může lehce ozkoušet na nějakých kalibračních obrazech, videích, u své TV.

Nebo si zkuste stáhnout některá 4K demo ukázky odsud, doporučuji zejména toto (jdou přehrát i přímo přes USB v TV) - jsou bez HDR, a obraz je vynikající, není tmavý (jasně, jsou to referenční videa, ale i tak). Otázkou ale je, proč jsou zrovna tyto referenční videa od výrobců bez HDR?..

Tudíž mám podezření, že na vině (tmavého obrazu) je samotný "standard" HDR. Prvořadé asi bylo, aby gamma měla co nejmenší vliv na jas, kontrast, barvy, zkrátka na celkový obraz.

Teď vyslovím "kacířskou" myšlenku: LG nedělá s HDR nic. Prostě nic. Zpracuje HDR signál a dál s ním nic nedělá (nebo jen minimum), a na rozdíl např. od Sony, Panasonic, jej už dále "neoptimalizuje", "nevylepšuje". Prostě ho nechá tak jak je HDR "standard". Tudíž obraz má dynamiku, ale je tmavý.

No, a teď ta špatná zpráva: u LG (C9) se s tím bohužel nedá nic dělat. Opravdu nic.
Nastavení Gamma je u HDR uzamknuto, a laborování s jasem (apod.) ničemu nepomůže. Taktéž nepomůže vypnutí HDR ve zdroji (přehrávač), zkoušel jsem to, a je to pak ještě horší. Ani v servisním menu TV (alespoň co jsem doposud zjistil) nic takového není možné.
Věřím tomu, že kdyby šlo u LG C9 při HDR nastavovat úroveň Gamma (nejlépe na 2.0), byl by problém s příliš tmavým obrazem vyřešen.
Údajně možnost lepšího obrazového nastavení skýtá profesionální kalibrace.

Jak jsem nyní zjistil, u TV Panasonic GZ950, který používá stejný panel jako LG, prý nastavovat Gamma u HDR lze.

Byl bych moc rád, kdyby někdo na TV Panasonic GZ950 vyfotil tu samou scénu ukázky z filmu Tenkrát v Hollywoodu, jeden obrázek při defaultním HDR nastavení, a druhý s tím samým nastavením + pouze se změnou Gamma na 2.0. Pak to tady uveřejním. Předem díky.

Tudíž se zdá (i když jsem TV Panasonic GZ950 neviděl), že v HDR a možnostech jeho nastavení, Panasonic GZ950 je jasně lepší než LG C9.

Uživatelský avatar
stani
Administrátor fóra
Příspěvky: 90
Registrován: stř 08. črc 2020 16:15:03
Kontaktovat uživatele:

Servisní menu - LG C9

Příspěvek od stani »

Page translated into English



SERVISNÍ MENU LG OLED C9

Je to poměrně jednoduché, budeme potřebovat Android mobilní telefon s infraportem, do kterého nainstalujeme aplikaci AnyMote Universal Remote.

Poté aplikaci spustíme a postupujeme takto: kliknout na ikonku TV - zvolit LG - vybrat SERVICE REMOTE - namířit na TV - IN-START - a poté se objeví na obrazovce TV pokyn k zadání kodu - pomocí dálkového ovladače zadat kod: 0413.

1.jpg
1.jpg (19.94 KiB) Zobrazeno 7650 x
2.jpg
2.jpg (21.87 KiB) Zobrazeno 7650 x
3.jpg
3.jpg (14.57 KiB) Zobrazeno 7650 x
4.jpg
4.jpg (7.55 KiB) Zobrazeno 7650 x
5.jpg
5.jpg (15.19 KiB) Zobrazeno 7650 x
6.jpg
6.jpg (6.32 KiB) Zobrazeno 7650 x

K samotnému servisnímu menu: poněkud zklamání, možností nastavení tu moc není, už vůbec ne např. kýžená Gamma. Je tu hojně zkratek, co se za nimi skrývá nevím, zatím po tom nepátrám. O čem nic nevím, raději nezkouším.
Je tu ovšem jedna překvapivá položka - v sekci OLED: a to Module HDR. Defaultně je nastaveno Normal, dále lze nastavit Off a On. Ale prakticky se změnou tohoto nastavení nic nestane. Při volbě On, se trošku zjasní obraz (ale jak někdo píše v diskuzi zde: "Změna Module HDR z Normal na On zhorší kvalitu barev a maximální jas HDR.")
Při volbě Off se prakticky nic nestane, po uložení a opuštění servisního menu, když se pustí HDR film, TV opět ukáže HDR ikonku, že HDR je zapnuto, a je to jako předtím.
Tudíž jsem to vrátil zpět na Normal.

7.jpg
7.jpg (88.32 KiB) Zobrazeno 7650 x
8.jpg
8.jpg (75.55 KiB) Zobrazeno 7650 x
9.jpg
9.jpg (43.5 KiB) Zobrazeno 7650 x
10.jpg
10.jpg (42.65 KiB) Zobrazeno 7650 x
11.jpg
11.jpg (39.45 KiB) Zobrazeno 7650 x
12.jpg
12.jpg (67.36 KiB) Zobrazeno 7650 x
13.jpg
13.jpg (73.55 KiB) Zobrazeno 7650 x
14.jpg
14.jpg (50.76 KiB) Zobrazeno 7650 x
15.jpg
15.jpg (84.44 KiB) Zobrazeno 7650 x
16.jpg
16.jpg (65.97 KiB) Zobrazeno 7650 x


Momentálně tu nevidím nic, ke zlepšení.

Kdyby měl někdo nějakou zkušenost, ať dá klidně vědět.

Uživatelský avatar
stani
Administrátor fóra
Příspěvky: 90
Registrován: stř 08. črc 2020 16:15:03
Kontaktovat uživatele:

Re: TV LG OLED C9 - mini recenze

Příspěvek od stani »

Jak předejít ztmavnutí obrazu? Tady a tady je návod.

Odpovědět